Muzlu Prenses Pasta Tarifi

Muzlu Prenses Pasta Tarifi İçin Malzemeler

 

Sade Pasta Tabanı İçin:

  • 1 paket sade petibör bisküvi,
  • 1/4 su bardağı süt,
  • 1 tatlı kaşığı margarin(oda sıcaklığında),

Kakaolu Pasta Tabanı İçin:

  • 1/4 su bardağı süt,
  • 1 tatlı kaşığı margarin(oda sıcaklığında),
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi(oda sıcaklığında).

Kreması İçin:

  • 2 çay bardağı süt,
  • 4 çorba kaşığı toz şeker,
  • 4 çorba kaşığı un,
  • 1 paket şekerli vanilin,
  • Yarım paket margarin.

İçi İçin:

  • 2 adet küçük muz.

Süslemek İçin:

  • Vişne,
  • Antep Fıstığı.

Muzlu Prenses Pasta Yapılışı

Sade pasta tabanı için; bir kaba sade petibör bisküvileri kıralım.
İçine margarini, sütü ilave edelim ve yoğuralım.
Düz bir zemin üzerine streç serelim ve hazırladığımız karışımı üzerine döküp, üzerini başka bir streçle kapatalım.
Sonra merdane ile dikdörtgen şekli vererek açalım.
Kakaolu pasta tabanı için; bir kaba kakaolu petibör bisküvileri kıralım.
İçine sütü, margarini ilave edelim ve yoğuralım.
Düz bir zemin üzerine streç serelim ve hazırladığımız karışımı üzerine döküp, üzerini başka bir streçle kapatalım.
Sonra merdane ile dikdörtgen şekli vererek açalım.
Kreması için; tencereye sütü, vanilini, toz şekeri, unu, margarini koyalım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Beyaz bisküvili hamuru streçten çıkaralım.
Sonra kakaolu bisküvili hamuru streçten çıkarıp, beyaz bisküvili hamurun üzerine koyalım.
Daha sonra kremanın yarısını kakaolu bisküvili hamurun üzerine dökelim ve yayalım.
Muzları ikiye bölelim hamurun ortasına yerleştirelim ve hamuru çok dikkatli bir şekilde rulo şeklinde saralım.
Sonra rulo sardığımız hamurun üzerine kalan kremayı dökelim.
Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra üzerini vişne ve antep fıstığı ile süsleyelim.
Muzlu Prenses Pastamızı dilimleyerek servis yapalım.