KURABİYE
29.12.2014 14:47
Hamuru için:MALZEMELER
- Yarım paket oda sıcaklığında margarin (125 gr)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un(yaklaşık)
- 1 paket vanilya
İçine:
- Yarım su bardağı kırılmış fındık içi
- 5 çorba kaşığı kadar sürülebilir çikolata (nutella, sarelle vb )
Margarin, pudra şekeri, yumurta, vanilya derin kaba alıp el ile karıştırılır. Nişasta ve kabartma tozu eklenir. Un da azar azar eklenerek iyice yoğrulur, pürüzsüz ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Limon sıkacağının arka kısmına streç film kaplanır. Orta kısmına hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak konulur. Parmakla orta kısmı dikkatlice oyulur. İçine 1 çay kaşığı çikolata ve bir miktar fındık konularak kapatılır.
Kalan hamura da aynı işlem uygulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Şekil fikri için küpeçiçeği sayfasına teşekkürler.