Jöleli Sütlü Tatlı Tarifi

Malzeme Listesi:

  • 1 paket vişneli hazır jöle
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu hazır krema

 


Nasıl Yapılır:

  • Hazır jöleyi marketlerden satın alabilirsiniz, üzerindeki tarife göre hazırlayın,
  • Hazırladığınız jöleleri tercihinize göre kalıplar kullanarak doldurabilirsiniz,
  • Doldurduğunuz jölenin donması için dondurucuya alın,
  • Jöle donmaya bırakılırken sütlü karışımı hazırlayabilirsiniz,
  • Tencereye aldığınız süt, şeker , nişasta ,un ve vanilya karıştırılarak pişirilir,
  • Taşmaya başladığında ocağın altını kapatarak soğumaya bırakılır,
  • Ilık bir kıvama geldikten sonra içerisine krema ilave edilerek 10 dakika çırpılır,
  • Jöleyi dondurucudan çıkartarak hazırladığınız soğuk karışımı eşit şekilde dağıtın,
  • Tekrar buzdolabına alarak 5-6 saat kadar dinlendirmeye bırakın,
  • Yeteri kadar dinlendikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun