Jöleli Sütlü Tatlı Tarifi
05.01.2015 14:28
Malzeme Listesi:
- 1 paket vişneli hazır jöle
- 1 litre süt
- 2 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 kutu hazır krema
Nasıl Yapılır:
- Hazır jöleyi marketlerden satın alabilirsiniz, üzerindeki tarife göre hazırlayın,
- Hazırladığınız jöleleri tercihinize göre kalıplar kullanarak doldurabilirsiniz,
- Doldurduğunuz jölenin donması için dondurucuya alın,
- Jöle donmaya bırakılırken sütlü karışımı hazırlayabilirsiniz,
- Tencereye aldığınız süt, şeker , nişasta ,un ve vanilya karıştırılarak pişirilir,
- Taşmaya başladığında ocağın altını kapatarak soğumaya bırakılır,
- Ilık bir kıvama geldikten sonra içerisine krema ilave edilerek 10 dakika çırpılır,
- Jöleyi dondurucudan çıkartarak hazırladığınız soğuk karışımı eşit şekilde dağıtın,
- Tekrar buzdolabına alarak 5-6 saat kadar dinlendirmeye bırakın,
- Yeteri kadar dinlendikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun