çiğ köfte
05.01.2015 14:49
Malzeme Listesi:
- Dört su bardağı ince bulgur
- İki adet kuru soğan
- İki diş sarımsak
- Üç yemek kaşığı domates salçası
- Dört yemek kaşığı biber salçası
- Üç yemek kaşığı sıvı yağ
- Üç tatlı kaşığı tuz
- İki tatlı kaşığı pul biber
- Bir tatlı kaşığı toz biber
- Birbuçuk yemek kaşığı isot
- ve taze soğan ile maydonoz
Nasıl Yapılır:
- Genişçe bir kabımıza Bulguru , salçaları ve baharatları yoğurmak için alıyoruz , soğan ve sarımsağı robottan veya rendeden geçirerek püre şekline getiriyoruz. . Soğan ve sarımsağıda kabın içine boşaltıp 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı döktükten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur ile diğer malzemeler bir bütün haline geldikten sonra , üzerine hafif su döküp ( elimizi ıslatarak da yapabiliriz) çiğ köfte rengini ve şeklini alana kadar ( kurudukça az su dökün) yoğuruyoruz. Çiğ köftenin yumuşadığını elinizle hissettikten sonra ağzınıza götürüp tadına bakıp , damak zevkimize göre tadını ayarlıyoruz. En son maydonoz ve taze soğanı ilave edip birlikte bir kere daha yoğuruyoruz. Daha sonra elimizle parçalar koparıp, sıkıp şekil veriyoruz. En son olarak yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyip servis tabağına alıyoruz.